Τραχανοκεφτέδες με πικάντικο Τραχανά PASTABOUKIS!

στις

Ποιός είπε ότι ο Τραχανάς είναι μόνο για τις κρύες μέρες του Χειμώνα;
Η συνταγή για τους τραχανοκεφτέδες μας βάζει να δούμε το συγκεκριμένο ζυμαρικό με άλλη ματιά, όλες τις εποχές του χρόνου.

Υλικά:
400γρ. Τραχανά (όχι μαγειρεμένο, μουλιασμένο σε νερό)
120γρ. Φέτα θρυμματισμένη
2 Κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
Φρυγανιά τριμμένη
Αρκετό άνηθο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση:
Μουλιάζουμε τον πικάντικο τραχανά PASTABOUKIS σε ζεστό νερό για 30’ λεπτά (2 ποτήρια τραχανά 1,5 ποτήρια νερό) προσπαθούμε να μην σουρώσουμε τα υγρά του, αλλά να τα απορροφήσει ο τραχανάς και να κρατήσει όλα τα θρεπτικά του στοιχεία.

Βάζουμε σε ένα μπωλ τον τραχανά μαζί με την φέτα, τα κρεμμύδια, τον άνηθο, ελάχιστο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε τα υλικά. Σε περίπτωση που ο τραχανάς έχει λίγα υγρά ακόμη, ρίχνουμε τριμμένη φρυγανιά για να δέσει πιό αρμονικά το μείγμα.

Πλάθουμε τους τραχανοκεφτέδες σε όποιο σχήμα θέλουμε. Εμείς τους κάναμε μικρούς στρογγυλούς. Μπορείτε να τους βάλετε για 40’ λεπτά στο ψυγείο για να σφίξουν περισσότερο πριν το τηγάνισμα. Εμείς τα τηγανίσαμε αμέσως μετά το πλάσιμο σε άφθονο ελαιόλαδο για 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν (μας βοήθησε και το κόκκινο χρώμα του πικάντικου τραχανά).

Οι τραχανοκεφτέδες είναι έτοιμοι. Τους σερβίρουμε με μια σως γιαουρτιού (γιαούρτι, άνηθο, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι) βάλαμε & ελάχιστο κέτσαπ.
Καλή σας όρεξη!

Για να δείτε περισσότερους τραχανάδες γεύσεων μπείτε στο e-shop:http://www.pastaboukis.gr/index.php?route=product/category&path=74trahanok1

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s