Ταλιατέλες & Τραχανά PASTABOUKIS με φρέσκα Μανιτάρια «Πλευρώτους»!

στις

Στο εργαστήριο PASTA BOUKIS καθημερινά προσπαθούμε να σας παρουσιάζουμε νέες γεύσεις. Δοκιμάστε τα φρέσκα Μανιτάρια Πλευρώτους  σε Ταλιατέλες από αλεύρι Ολικής ‘Αλεσης και σε Τραχανά από σιμιγδάλι 100% σκληρού σιταριού.

Taliateles_Olik_manitpleyr2

Διαβάστε τα οφέλη για την υγεία από την κατανάλωση «Μανιταριών Pleurotus»

Τα μανιτάρια Pleurotus εμφανίζουν άριστες οργανοληπτικές ιδιότητες, ενώ ταυτόχρονα είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, διαιτητικές ίνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οργανικά οξέα (π.χ. ασκορβικό, φουμαρικό), υδατάνθρακες όπως οι β-γλυκάνες, μονοτερπενοειδή και διτερπενοειδή, λιπίδια, πρωτεΐνες και ιχνοστοιχεία. Επιπλέον, στις ενώσεις που έχει βρεθεί ότι περιέχονται στο είδος P. ostreatus και εμφανίζουν αντιοξειδωτική δράση, περιλαμβάνεται το β-καροτένιο, οι τοκοφερόλες και οι φαινόλες.

Η αντικαρκινική δράση των ειδών Pleurotus έχει αναφερθεί μετά από διατροφικά πειράματα με ποντίκια που εμφάνιζαν sarcoma 180 (η καταστολή του όγκου έφθασε στο 79,4%), ενώ εντυπωσιακά ήταν τα αποτελέσματα που αναφέρθηκαν με χρήση σκευάσματος του είδους P. ostreatus σε ενέσιμη μορφή όταν η καταστολή πλησίασε το 95% σε sarcoma 180 (Wasser and Weiss 1999). Η εν λόγω αντικαρκινική δράση έχει αποδοθεί στους πολυσακχαρίτες  που περιέχονται στις καρποφορίες όλων σχεδόν των ειδών Pleurotus (Karacsonyi and Kuniak 1994, Synytsya et al. 2009). Διαφορετικές γλυκάνες από μύκητες Pleurotus βρέθηκε να προάγουν τη δράση φυσικών και LAK (‘Lymphokine-activated killer cells’) φαγοκυττάρων.

Πέραν της ανοσορυθμιστικής τους δράσης, οι ενώσεις που απομονώθηκαν από μύκητες Pleurotus εμφανίζουν και υπογλυκαιμικές, αντιθρομβωτικές, αντιφλεγμονώδεις, αντιυπερτασικές, αντιϊκές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

 Δείτε τα ζυμαρικά με Μανιτάρια Pleurotus  στο e-shop pastaboukis.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s