Μοσχαράκι με παραδοσιακό Kριθαράκι Pasta Boukis!

στις

akritharaki.jpg
Η Κυριακάτικη πρόταση μας…και όχι μόνο!

Υλικά
1 κιλό μοσχάρι σε μερίδες (κατά προτίμηση ποντίκι)
500 γρ. Κριθαράκι Pasta Boukis με κατσικίσιο γάλα & φρέσκα αυγά
1 ποτήρι Κόκκινο Κρασί
Ελαιόλαδο
3-4 Ντομάτες ώριμες, τριμμένες
Αλάτι, πιπέρι, κανέλα, 2-3 κόκους μπαχάρι
Λίγη ζάχαρη
Νερό

Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο και τοποθετείτε τις μερίδες του κρέατος, αλατοπιπερώνετε, τις γυρίζετε μέχρι να ροδίσουν. Κατόπιν ρίχνετε τις τριμμένες ντομάτες, την κανέλα, το μπαχάρι, τη ζάχαρη και το νερό. Κλείνετε με το καπάκι και βράζετε το κρέας μέχρι να μαλακώσει και να κόβεται με πιρούνι.
Σε ένα μικρό τηγανάκι με λίγο ελαιόλαδο σωτάρετε ελαφρά και για 1 λεπτό το κριθαράκι.
Σε μία γάστρα ή ατομικά πήλινα μπολάκια αδειάζετε το κρέας με τη σάλτσα (εάν η σάλτσα σας είναι λίγη προσθέτετε λίγο νερό), αλατοπιπερώνετε και βάζετε το σκεύος στο φούρνο. Μετά από 10 λεπτά προσθέτετε το σωταρισμένο κριθαράκι και το αφήνετε στο φούρνο για 17-20’.
Σερβίρετε με τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας!

Δείτε περισσότερα παραδοσιακά ζυμαρικά στο e-shop pastaboukis.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s